COFFEE STOUT – PIWOWAR DOMOWY

coffeestout
styl: Coffee Stout

Coffee Stout uwarzony we współpracy z piwowarem domowym Pawłem Żywieckim. Podstawą receptury było piwo, które zwyciężyło w XIII KPD w Cieszynie w kategorii Coffee Stout. Do piwa oprócz dużej ilości kawy dodaliśmy płatki dębowe macerowane w whisky i sporą ilość lasek wanilii burbońskiej.
ekstrakt: 16,5°
alkohol: 6,8 % obj.
IBU: 42

Skład: woda, słody pilzneński, monachijski, słód pszeniczny, Chocolate, Caramunich II, jęczmień palony,  drożdże US-04, chmiele: Columbus, Fuggle; płatki dębowe, kawa, laski wanilii
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Receptura: Paweł Żywiecki i Grzegorz Durtan

Deer Bear – From Toruń With Hops
Recenzje na portalach piwnych:

untappdpkratebeerlogo2013_print

 

 

Zobacz inne piwa:

pb

apa

STRONA PRZEZNACZONA WYŁĄCZNIE DLA OSÓB PEŁNOLETNICH

Potwierdź swój wiek